ΣΤΙΛ STYLING TIPS

7 tips για έξυπνες αγορές την περίοδο των εκπτώσεων


14 Ιανουαρίου 2016

Το τέλος της σεζόν σημαίνει και την αρχή των χειμερινών εκπτώσεων, όπου μπορούμε να βρούμε ιδιαίτερα κομμάτια σε μειωμένες τιμές. Όμως πολλές φορές, πάνω στον ενθουσιασμό μας κάνουμε αγορές που αργότερα τις μετανιώνουμε. Αυτή η εποχή είναι μια καλή ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας, καθώς η χειμερινή σεζόν δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της. Όμως ποια είναι τα μυστικά για έξυπνες αγορές την περίοδο των εκπτώσεων;

-          Πάρτε μαζί σας μια φίλη/ο που εμπιστεύεστε τη γνώμη του.

astrid_eika_laura_julie_street_style

Τις χειρότερες αγορές τις κάνουμε συνήθως όταν παρασυρόμαστε από τις πολύ χαμηλές τιμές. Μια δεύτερη γνώμη θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση.

-          Επιλέξτε κομμάτια που ξέρετε ότι θα φορέσετε.

chiara_ferragni_the_blonde_salad_street_style_photo_

Οι εκπτώσεις είναι η ιδανική εποχή για να αποκτήσετε κομμάτια επώνυμων σχεδιαστών αλλά και basic pieces, όπως ένα jean καμπάνα ή μια pencil φούστα. Σκεφτείτε τα ρούχα που έχετε ήδη στη γκαρνταρόμπα σας και κάντε στο μυαλό σας συνδυασμούς, ώστε να μην καταλήξετε με κάτι που δεν ξέρετε με τι να το φορέσετε.

-          Συγκρίνετε τις τιμές. Μην υποκύψετε σε αυθόρμητες αγορές. Μπορεί να βρήκατε ένα ζευγάρι εντυπωσιακές μπότες σε τιμή-ευκαιρία, αλλά καλό είναι να κάνετε μια έρευνα (και online) σε περίπτωση που τις βρείτε ακόμα φθηνότερα.

-          Αγοράστε ρούχα που μπορείτε να φορέσετε και την επόμενη σεζόν.

fashion_stylist_stephanie_stola_street_style_photo_london_

Η άνοιξη είναι μόνο λίγους μήνες μακριά. Επενδύστε σε κομμάτια που μπορούν να φορεθούν εύκολα και την επόμενη σεζόν, όπως φούστες, ένα cashmere πουλόβερ ή ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες.

-          Δράστε γρήγορα!

Όσες περιμένουν το τέλος των εκπτώσεων, οι πιθανότητες είναι να μην βρείτε μεγάλη γκάμα επιλογών. Αν βρείτε ένα κομμάτι που θέλατε να αγοράσετε αλλά κάνατε πίσω λόγω της τιμής του, μην κάνετε δεύτερες σκέψεις.

-          Η εφαρμογή είναι το μυστικό για ένα εντυπωσιακό look.

Ποτέ μην κάνετε το λάθος να αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια ένα νούμερο μικρότερο απλά επειδή είναι σε έκπτωση, ή ένα φόρεμα που δεν εφαρμόζει σωστά. Θα δυσκολευτείτε να το φορέσετε αργότερα και σίγουρα θα μετανιώσετε την αγορά σας.

-          Επενδύστε σε statement pieces.

michelle_elie_comme_des_garcons_street_style_paris_fashion_week

Ένα μακρύ παλτό ή ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ αξίζει τη προσοχή σας, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε ‘χτυπητά’ κομμάτια που πιθανόν να μην ξαναφορέσετε τον επόμενο χειμώνα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.