ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Τι φοράμε και τι αποφεύγουμε τις βροχερές μέρες


MMEINTANI

25 Ιανουαρίου 2017

abaca-537326-001.jpg

Και όχι, δεν είμαστε μάντεις για να μπορούμε να προβλέψουμε πού και πότε θα μας πιάσει η καταιγίδα, όταν όμως βλέπουμε ότι υπάρχει το… υπόβαθρο, όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες, μπορούμε εύκολα να ετοιμάσουμε τα looks μας έχοντας 5-6 πραγματάκια στο μυαλό μας για σύνολα κατάλληλα για βροχή, τα οποία θα μας απαλλάξουν από δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αποφύγετε: Υφάσματα όπως το μετάξι, το σατέν και το suede (ειδικά το τελευταίο) αφού η βροχή όχι μόνο αφήνει στάμπες επάνω τους αλλά τα καταστρέφει και ποιοτικά.

Προτιμήστε: Πιο στέρεα και χοντρά κομμάτια, όπως ένα πλεκτό πουλόβερ και κατά προτίμηση σε σκούρα απόχρωση.

Αποφύγετε: Βαριά και χοντρά παντελόνια, τα οποία αν βραχούν όχι μόνο δεν θα στεγνώσουν εύκολα αλλά θα σας δυσκολέψουν και στις μετακινήσεις.

Προτιμήστε: Παντελόνια σε στιλ leggings, πιο κολλητά και ανάλαφρα δηλαδή. Για να μην κρυώνετε μπορείτε πάντα να φοράτε ένα λεπτό καλσόν από μέσα.

Προτιμήστε: Μακριά πανωφόρια, τα οποία ακόμα κι αν αυτά βραχούν, θα προστατεύσουν το υπόλοιπο outfit σας. Φυσικά όταν λέω μακριά εννοώ λίγο πριν τον αστράγαλο, διαφορετικά θα «σκουπίσουν» όλα τα νερά από τον δρόμο.

Αποφύγετε: Οι κλασικές γαλότσες μπορεί να μοιάζουν ως φυσικό επόμενο όταν βρέχει, πολλές φορές όμως όχι μόνο γλιστράνε αλλά δεν είναι και άνετες στο περπάτημα.

Προτιμήστε: Πιο ευκολοφόρετα παπούτσια (καλύτερα όχι sneakers) με επένδυση που ξέρετε ότι δεν θα τη διαπεράσει το νερό. Ένα ζευγάρι μποτάκια με ελάχιστο τακούνι (τα ίσια γλιστράνε στη βροχή) ίσως είναι η καλύτερη επιλογή

Θυμηθείτε: Δεν αρκούν μόνο τα ρούχα για να προστατευτείτε, χρειάζονται και τα σωστά αξεσουάρ. Εκτός από το αυτονόητο, δηλαδή την ομπρέλα, μπορείτε πάντα να προσθέσετε ένα stylish σκουφάκι (θα κρατήσει τα μαλλιά σας στεγνά εάν δεν έχετε κουκούλα) ενώ μία τσάντα φορεμένη χιαστί, αντί για την κλασική χειρός, θα σας λύσει τα χέρια όταν πρέπει να κρατάτε την ομπρέλα σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.