ΣΤΙΛ STYLING TIPS

3 βασικοί κανόνες που ακολουθούμε πριν πάμε για ψώνια


Αφροδίτη Σακκά

12 Αυγούστου 2018

abaca_643100_0331.jpg

Πολλές φορές αγοράζουμε ρούχα και αξεσουάρ μετά από μία βόλτα στα μαγαζιά, που καταλήγουν να μένουν στη ντουλάπα μας με το καρτελάκι τους, χωρίς να φορεθούν ποτέ. Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε δεύτερες σκέψεις για το αν ταιριάζουν στον σωματότυπό μας ή στο προσωπικό μας στιλ. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ακολουθούμε μερικούς κανόνες πριν αγοράσουμε κάτι καινούριο, έτσι ώστε να μην σπαταλήσουμε χρήματα σε αγορές που απλά θα πιάνουν χώρο στη ντουλάπα μας.

Αυτοί είναι οι 3 πιο βασικοί κανόνες που πρέπει να έχουμε κατά νου την επόμενη φορά που θα πάμε για ψώνια:

1. Υπολογίστε το κόστος σε σχέση με το πόσες φορές θα το φορέσετε

Είτε κάνετε μία επένδυση σε ένα ακριβό κομμάτι, είτε σε κάποιο trend της εκάστοτε σεζόν, υπολογίζετε πάντα το κόστος σε σχέση με το πόσες φορές θα το φορέσετε. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να αγοράσετε ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια που επιθυμείτε πολύ καιρό και ξέρετε πως θα τα φοράτε συνέχεια, είναι καλύτερο από το να αγοράσετε ένα σχετικά ακριβό φόρεμα που θα φορέσετε μόνο τους επόμενους 2-3 μήνες.

2. Κάντε οικονομία στα trends της σεζόν

Αν θέλετε να αγοράσετε κάτι που αποτελεί trend της σεζόν, είναι καλύτερο να επιλέξετε κομμάτια σε χαμηλές τιμές, αφού ενδεχομένως να τα φορέσετε μόνο για τους επόμενους μήνες ή για ακόμα έναν χρόνο.

3. Αγοράστε μόνο κομμάτια που ταιριάζουν στο σώμα σας

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν ψωνίζουμε είναι να αγοράζουμε κομμάτια που δεν είναι στο νούμερό μας ή δεν ταιριάζουν στον σωματότυπό μας. Επίσης, προσέξτε αυτά που θα αγοράσετε να είναι άνετα, καθώς το πιο πιθανό είναι να καταλήξουν στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας, όσο stylish κι αν είναι.

 

Δείτε ακόμη: 6 τάσεις που θα φοράμε το φθινόπωρο 2018

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.