ΣΤΙΛ STYLING TIPS

#HarrisStyle Uptown boy: Κολεγιακό στιλ σε έκδοση 2019


7 Νοεμβρίου 2018

1.jpg

Από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε το 1950, στην αυθεντική, απόλυτα χρηστική εκδοχή του, το κολεγιακό λουκ άλλαξε πολλές φορές πρόσωπο. Τα seventies έφεραν τα Montgomery’s, τα eighties μεγέθυναν τα κολεγιακά σύμβολα και φάρδυναν τα παντελόνια, ενώ τα nineties στένεψαν τα πράγματα, τα σκούρυναν λίγο, και εισήγαγαν τα πιο σύγχρονα sneakers στη στυλιστική εξίσωση. Φέτος το preppy λουκ των κολεγιόπαιδων της Ανατολικής ακτής της Αμερικής έχει έναν πολύ πιο φρέσκο αέρα, όπου, πλέον, εισβάλλουν με τρόπο κωδικοποιημένο όλα τα αγαπημένα αρχέτυπα των προηγούμενων ενσαρκώσεών του.

  • Το τζην γίνεται, πια, «καλό». Αλλάζοντας υφή, απομακρύνεται από τα φθαρμένα γαλάζια των eighties κι επιστρέφει στα σκούρα, αγαπημένα denims της δεκαετίας του εξήντα. Το ύφασμα είναι λίγο πιο κρουστό και η τσάκιση γίνεται με πιο χαλαρό τρόπο, μη υπακούοντας, απαραίτητα, τις χαρακιές των ρεβέρ που μανιωδώς διόρθωναν οι teddy boys.
  • Το φούτερ χαλαρώνει, γίνεται πιο tailored κι ακολουθεί τη γραμμή του σώματος, θυμίζοντας περισσότερο μακρυμάνικο T-shirt παρά το τοπ φόρμας, όπως στο παρελθόν. Αυτή η αλλαγή δημιουργεί μία νέα σιλουέτα, πολύ πιο σύγχρονη κι ενήλικη.
  • Τα παπούτσια παραμένουν τα αγαπημένα μας loafers, σαν κι αυτά στα οποία έβαζαν ένα penny επί δεκαετίες τα αμερικανάκια. Τώρα έχουν πιο στενή, ιταλική γραμμή, και απομακρύνουν το σύνολο από την ρουτίνα των sneakers. Κάλλιστα αυτό το λουκ μπορεί να κυκλοφορήσει και στους διαδρόμους της εταιρείας, αφού θα σας δώσει έξτρα πόντους fashion awareness χωρίς να ξενίζει τους συναδέλφους σας.

THE LOOK

Φούτερ και τζιν παντελόνι όλα Lacoste, Διαθέσιμα από τις Lacoste Boutiques. Γυαλιά οράσεως Matsuda, Διαθέσιμα από τις Tartaras Boutiques.

Δερμάτινα loafers από τη συλλογή του Classico, Διαθέσιμα στο κατάστημα Classico Uomo, Μαίζωνος 95-Πάτρα και online στο www.classico.gr.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.