ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Clothing Rental: Η νέα sustainable τάση στη μόδα


Ραλλού Σταματάκη

7 Νοεμβρίου 2019

Clothing Rental: Η νέα sustainable τάση στη μόδα

Σε μία εποχή που τα trends αλλάζουν μέσα σε δευτερόλεπτα, το Renting έχει γίνει η τοπ επιλογή μόδας από τους ενημερωμένους καταναλωτές του Λονδίνου, που αναζητούν μοναδικά κομμάτια ρούχων, χωρίς να τους κοστίζει ιδιαίτερα και να έχουν τη δυνατότητα να τα αντικαταστήσουν σύντομα με καινούργια.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να φοράμε μία και μόνο φορά ένα look και στη συνέχεια να το πετάμε και να αγοράζουμε άλλο. Πολλά fashion brands του εξωτερικού παρατήρησαν το κενό που είχε δημιουργηθεί στην αγορά και προσπάθησαν να το καλύψουν με μία πιο βιώσιμη προς τη μόδα προσέγγιση, αυτή του Clothing Rental!

Σύμφωνα με το Business of Fashion, η ενοικίαση vintage ρούχων είναι  το επόμενο μεγάλο trend, καθώς το νεανικό κοινό αναζητά τρόπους να μπορεί να φοράει cool ρούχα, ακολουθώντας συγχρόνως  ένα καταναλωτικό μοντέλο πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι περισσότερες εταιρίες μόδας ξοδεύουν μεγάλες ποσότητες υφάσματος και  τοξικά χημικά για την παραγωγή των ρούχων. #slowfashion #zerowaste

Το renting προσφέρει περισσότερες επιλογές στις εμφανίσεις μας και είναι πιο οικονομικό και μας αποτρέπει από την άσκοπη αγορά ρούχων. Πολλοί στυλίστες πιστεύουν πως είναι μία ευκαιρία για πειραματισμό και δημιουργικότητα στο στυλ μας. Είμαστε ελεύθεροι να φορέσουμε νέα χρώματα σε διαφορετικά σχήματα και στυλ, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να τα ξαναδοκιμάσουμε, όπως θα κάναμε στην περίπτωση αγοράς ενός ρούχου.

Θα μπορούσε η ενοικίαση ρούχων να είναι μία καλή λύση για την αντιμετώπιση του fast fashion φαινομένου;
Το renting έχει ήδη αποτελέσει απειλή σε μεγάλες εταιρίες ρούχων της Γερμανίας και Αγγλίας, οι οποίες σε μία προσπάθεια προσαρμογής στην τωρινή κατάσταση, έχουν δημιουργήσει πλατφόρμες στα site τους, ενοικίασης ρούχων και αξεσουάρ.

Πολύ ενδιαφέρον έχει να δούμε πώς θα ανταποκριθεί το ελληνικό κοινό στη καινούργια πρόταση του ''rental clothes''. Εμείς λατρέψαμε το concept.

Ελπίζουμε να καθιερωθεί και στην Ελλάδα και να αντικαταστήσει το μοντέλο του Fast Fashion που κυριαρχεί μέχρι σήμερα.

Πατώντας  clothing rental companies Greece, σίγουρα θα ανακαλύψουμε σύγχρονες ελληνικές προτάσεις νέων brands με μοναδικά κομμάτια ρούχων που θα θέλουμε να δοκιμάσουμε έστω και για μία φορά.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.