ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Αrtsy Vibes: Η νέα εμπνευσμένη τάση 


Ραλλού Σταματάκη

28 Νοεμβρίου 2019

Αrtsy Vibes: Η νέα  εμπνευσμένη τάση 

Ο κόσμος της μόδας βρίσκει πάντα τρόπους να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει. Αυτή τη φορά με ένα συνδυασμό χειροποίητου, εικαστικού με σύγχρονες σιλουέτες χαρακτήρα, αλλάζει δημιουργική ρότα και συγκεντρώνει τη προσοχή του σε παραδοσιακά, υψηλής ποιότητας και εικαστικής ομορφιάς προϊόντα. Σχεδιαστές όπως ο Nicholas Ghesquière του οίκου Luis Vuitton φέρνουν στο προσκήνιο μία καλλιτεχνική πρόταση που δεν είναι ευδιάκριτη, θέλει λίγο χρόνο να την καταλάβεις, αλλά αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συγκεκριμένη τάση τόσο υπέροχη. 


Βαθιά επηρεασμένοι από το χώρο της τέχνης, σχεδιαστές όπως ο Dries Van Noten συχνά αναμειγνύει τα υψηλής ποιότητας υφάσματα του με εικαστικές πινελιές που χαρακτηρίζουν τις συλλογές του. Τη περασμένη άνοιξη η ανδρική συλλογή Van Noten, μείγμα έντονων χρωματιστών prints εμπνευσμένα από το έργο του Verner Panton, δημιούργησαν ένα psychedellic vibe. O Jonathan Anderson, σχεδιαστής για το ισπανικό brand Loewe έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στο χειροποίητο και το παραδοσιακό, στη διαδικασία που προ απαιτείται για την ολοκλήρωση ενός ρούχου και φυσικά στα υλικά, συνεργάζεται συχνά με καλλιτέχνες και επιμελείται εκθέσεις τέχνης σε Αγγλία και Ιρλανδία.Το μυστικό της Loewe είναι η δημιουργική ενέργεια που μεταφέρεται στα ρούχα και σε προσκαλούν να γίνεις μέρος του project του J. Anderson και ας μην είσαι σίγουρος για τη σωστή ερμηνεία της αισθητικής του. Σίγουρη εμπορική επιτυχία!

Η τάση του  Αrty στυλ, επισφραγίστηκε με την εμφάνιση του  Timothée Chalamet να φοράει λευκή με πιτσιλιές από χρώμα, φόρμα του Sterling Ruby. 

Πουκάμισα με μεγάλες δόσεις χρώματος σαν από πινελιές ζωγράφου, tie-diy μπλούζες συνδυασμένες συνήθως με λευκές αρβύλες. Η πρώτη collection του Αμερικάνου καλλιτέχνη Sterling Ruby με τα απαλά γλυπτά όπως αποκάλεσε ο ίδιος τα ρούχα του, εντυπωσίασαν τον σχεδιαστή Raf Simons  - creative director του Calvin Klein, o οποίος παρουσίασε το S.R. Studio L.A. CA by Sterling Ruby στο χώρο του γνωστού brand.
 
H art-guy τάση δεν είναι απαραίτητα τα ρούχα που φορούν μαθητές καλών τεχνών ή celebrities όπως ο Jake Gyllenhaal στη ταινία Velvet Buzzsaw. Συνήθως απευθύνεται σε αυτούς που μέσα από eshop όπως το Need Supply αναζητούν όχι το avant-garde αλλά κάτι ξεχωριστό, για ένα πιο ατομικευμένο τρόπο ντυσίματος. 

Με αναφορά γυναίκες που δουλεύουν σε γκαλερί και παρατηρώντας τη συγκεκριμένη τάση πολλά brands όπως της Rachel Comey και ACNE έκαναν μια στρατηγική επιχειρηματική στροφή και απευθύνθηκαν σε κοινό που εκτιμά και επενδύει χρήματα σε ρούχα- έργα τέχνης.                                                                                          

Μία ήσυχη λάμψη συγκινεί αυτούς που αναζητούν το διαφορετικό. Έχουν χαρακτήρα κάπως παράξενο  και ανταποκρίνονται σε ένα πιο ιδιαίτερο στυλ, όπως για παράδειγμα τα ρούχα της Paloma Wool: Καλλιτεχνικό project με συλλογές νεανικών κομματιών ρούχων και αξεσουάρ. 

Designers και η καινούργια γενιά αναγνωρίζει τη σημασία του DIY, εμπνέεται από τη τέχνη και ξανακοιτάζει κάθε τι μοναδικό. Είναι χειροποίητα παπούτσια και βαμμένα στο χέρι. Λατρεύω κάθε τι χειροποίητο. Έχουν συναίσθημα και ενέργεια. Αυτό ακριβώς αναζήτησε και η Natalie Kingham, fashion - buying director του matchesfashion: 

Ρούχα που μπορείς να δεις μόνο ανάμεσα σε γκαλερί και στούντιο καλλιτεχνών. Έτσι τo 2019, τo site συνεργἀστηκε με το Frieze art fair και κατάφερε να συνδέσει την εικόνα του με εκείνη ενός ανθρώπου που δουλεύει σε μουσείο σύγχρονης τέχνης. 

Ρούχα που γεννούν αυθεντικούς διαλόγους, αξέχαστες εμπειρίες και χτίζουν δεσμούς με το κόσμο της τέχνης.

Μη συμβατικό ντύσιμο με έντονα χρώματα και ζωηρά prints. Όλα στιλιστικές επιρροές και αναφορές από τη πολιτιστική κληρονομιά που άφησε η Phoebe Philo στον οίκο Celine.

"One should either be a work of art, or wear a work of art." —Oscar Wilde
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.