Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Naomi Campbell μεσουράνησε στα 90s, αφήνοντας τη σφραγίδα της στη «χρυσή εποχή» της μόδας, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα να αποτελεί ένα δυνατό brand name. Τι κι αν έχει παραιτηθεί πλέον από τα catwalks και το περπάτημα γαζέλας που διαθέτει το κάνει μόνο επάνω στα Manolo Blahnik παπουτσια της - η ίδια έχει χαρακτηρίσει τον 74χρονο shoe designer ως "Βασιλιά των παπουτσιών".
5 facts για τη Naomi Campbell
1. Το οικογενειακό της story μόνο ρόδινο δεν θα το έλεγε κανείς, αφού η σχέση με τον πατέρα της δεν υφίσταται καν. Η Naomi ακολούθησε από την πρώτη στιγμή την επιθυμία της μαμάς της να μη συναντήσει ποτέ τον βιολογικό της πατέρα, μιας και ο ίδιος παράτησε τη σύζυγό του όταν εκείνη ήταν μηνών έγκυος. Αυτός είναι και ο λόγος που το γνωστό μοντέλο πήρε το επώνυμο της μητέρας της και όχι του μπαμπά της.
2. Η καριέρα της ξεκίνησε όταν την «ανακάλυψαν» από το πρακτορείο μόδας Synchro, την ώρα που έκανε window shopping στο Covent Garden του Λονδίνου. Η πρώτη της εμφάνιση στη βιομηχανία της showbiz έγινε το 1978 όταν, σε ηλικία 7 ετών, συμμετείχε στο video clip του Bob Marley για το τραγούδι “Is this love”.
3. Λίγο πριν κλείσει τα 16, πόζαρε για το εξώφυλλο του βρετανικού Elle, αποδεικνύοντας ότι η συνέχεια της καριέρας της επρόκειτο να φτάσει πολύ ψηλά. Τον Αύγουστο του 1988 βρέθηκε στο cover της Γαλλικής Vogue, μετά από απειλή του καλού της φίλου Yves Saint-Laurent ότι επρόκειτο να μην ξανασυνεργαστεί με το περιοδικό εάν συνέχιζε να αποκλείει τα έγχρωμα μοντέλα από τα εξώφυλλά του.
4. Κοντά στα τέλη των ‘80s, η Naomi Campbell μαζί με τις Christy Turlington και Linda Evangelista έφτασαν να αποτελούν την πιο περιζήτητη τριάδα του modelling, την οποία όλοι χαρακτήριζαν ως “Trinity”. Μάλιστα, όταν η Naomi αντιμετώπισε ρατσιμό από το δίδυμο των Dolce & Gabbana, τα άλλα δύο μοντέλα δήλωσαν πως «αν δεν πάρετε τη Naomi, δεν θα έχετε ούτε εμάς».
5. Μία στιγμή που δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς είναι το ατύχημα που είχε στην πασαρέλα της Vivienne Westwood, όταν σκόνταψε και έπεσε εξαιτίας των ψηλοτάκουνων που φορούσε, τα οποία αργότερα έγιναν έκθεμα στο Victoria and Albert Museum του Λονδίνου.