COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το λιμοντσέλο της Λενιώς


29 Μαρτίου 2012

limoncello1.jpg
Η Έλενα μου έστειλε την καλύτερη συνταγή για ένα αγαπημένο σε όλους λικέρ. Είναι και χωνευτικό, οπότε σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Υλικά για 3 φιάλες των 750ml: 15 λεμόνια με χονδρή φλούδα ακέρωτα και βιολογικά 1 1/2lt τσίπουρο ή βότκα 4 κούπες ζάχαρη 5 κούπες νερό Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με ένα μαλακό πανί. Με τον αποφλοιωτή ή με ένα λεπτό μαχαιράκι τα αποφλοιώνουμε , προσέχοντας να μην υπάρχει κανένα ίχνος από το άσπρο μέρος της φλούδας (tip:το άσπρο μέρος πικρίζει το λικέρ μας γι'αυτό καθόλου λευκή σάρκα από τη φλούδα). Βάζουμε σε βάζο τα 750ml τσίπουρου και  προσθέτουμε το φλοιό των λεμονιών, κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι για 25 ημέρες. Χρειάζεται σκοτεινό μέρος! Όταν περάσει αυτό το διάστημα, διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι. Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο μαζί με τα υπόλοιπα 750ml τσίπουρου και κλείνουμε πάλι, αποθηκεύοντας για άλλες 10 μέρες. Κατόπιν φιλτράρουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας χάρτινα φίλτρα του καφέ και το βάζουμε σε φιάλες.  Info: Η ίδια διαδικασία με πορτοκάλια μας δίνει ένα τέλειο και αρωματικό λικέρ πορτοκάλι! Διαβάστε ακόμα: Συνταγή για σπιτική λεμονάδα Toρτελίνια με κρέμα γάλακτος Φτιάξτε tea punch λεμονιού

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.