Ετοιμάστε τη σε λιγότερο από μισή ώρα.
Υλικά:
- 500 γραμ. αρακά
- 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία: Βράζετε το ζωμό κότας με τον αρακά για 10 λεπτά. Μεταφέρετε τη σούπα στο μπλέντερ, προσθέτετε το δυόσμο, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και την πολτοποιείτε. Ξαναβάζετε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη διατηρείτε ζεστή. Κόβετε το ψωμί σε μικρά κυβάκια, αλατίζετε και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε τα κρουτόν σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή και τη συνοδεύετε μαζί με τα κρουτόν.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.