COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστό ζελέ σοκολάτας


25 Νοεμβρίου 2012

chocolate21.jpg

Τέλειο για εσάς και τα παιδιά σας.

 Υλικά:• 200 γραμ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια • 500 γραμ γάλα • 40 γραμ. ζάχαρη • 3 φύλλα ζελατίνης • 6-8 μπισκότα πτι-μπερ, ολόκληρα (προαιρετικά) • Άγλυκη κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 Διαδικασία:Σε ένα μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και παράλληλα, σε άλλο μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει, αλλά το γάλα να μην πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μαλακωμένη και καλά στυμμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας και καλύπτουμε αν θέλουμε όλη την επιφάνεια με τα πτι μπερ. Σκεπάζουμε το ζελέ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να πήξει. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε μπολ με καυτό νερό, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με άγλυκη κρέμα σαντιγί.

Απολαύστε το!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.