COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Θρεπτικό πιάτο: Κολοκυθόσουπα λεμονάτη με θυμάρι


10 Δεκεμβρίου 2012

zucchini-soup.jpg

Ιδανική για τα κρύα βράδια στο σπίτι.

 Υλικά:

  • Ελαιόλαδο
  • 1 ¼ κιλού τρυφερά κολοκυθάκια, κομμένα στα 4
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουτ. της σούπας κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. της σούπας γιαούρτι στραγγισμένο
  • Πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό ή 4 κλωναράκια φρέσκο, ψιλοκομμένο

 Διαδικασία: Σε βαθύ τηγάνι ή μεγάλη απλωτή κατσαρόλα, ζεστάνετε περίπου ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα κολοκύθια με το ξύσμα, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, για 4 λεπτά. Προσθέστε το κρασί και σκεπάστε το φαγητό, αφήνοντάς το να βράσει για 20 λεπτά ή περισσότερο, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια και αν μείνουν μόνο με 3-4 κουταλιές σάλτσα. Λιώστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ, προσθέτοντας το μαϊντανό, το γάλα, την κρέμα και το γιαούρτι, για να πάρετε ομοιογενή νερουλό πολτό. Αν θέλετε πολύ λεία σούπα, περάστε τον πολτό από σήτα. Βάλτε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και αν είναι πολύ πηχτή, προσθέστε της γάλα, κρασί ή νερό. Βάλτε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και δοκιμάστε ξανά. Μόλις πάρει βράση, κατεβάστε από τη φωτιά και σερβίρετε σε γαβάθες, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμόνι.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.