COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χοιρινό με ξερά φρούτα και κόκκινο κρασί


29 Δεκεμβρίου 2012

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για την παραμονή Πρωτοχρονιάς.Υλικά:
  • 2 κιλά μπούτι χοιρινό
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ φρέσκο τζίντζερ
  • 8 ξερά βερίκοκα
  • 8 ξερά δαμάσκηνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο
  • 2 κ.σ ζάχαρη μαύρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Τυλίξτε το ρολό και δέστε το με σπάγκο. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ και το σκόρδο και μετά προσθέτετε και το κρέας και το σοτάρετε μέχρι να κάνει κρούστα γύρω γύρω.  Στην συνέχεια, το τοποθετείτε σε μια γάστρα και προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 ώρες.Καλή όρεξη!
Google News logo

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.