COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αρωματικό κέικ μελιού


6 Ιανουαρίου 2013

Μία διαφορετική συνταγή για υγιεινό κέικ.

Υλικά:

• 250γρ. μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο) • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ • 120γρ γάλα φρέσκο • 4 αυγά • 50 γρ. ζάχαρη • ½ κ.γ κανέλα σε σκόνη • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι • 100-150γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Διαδικασία: Σ’ ένα μπολ βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαφρώς το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό (προσοχή, δεν πρέπει να βράσει). Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το μείγμα με το γάλα, τη ζάχαρη και τα’ αυγά κι συγχρόνως ανακατεύετε. Ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα το ξύσμα και τα καρύδια κι ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 45’. Μπορείτε να το συνοδέψετε με γιαούρτι ή με άγλυκη κρέμα σαντιγί.

Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.