Nόστιμη σούπα με γλυκιά κολοκύθα και καραμελωμένο κρεμμύδι
8 Ιανουαρίου 2013
Κάνει κρύο σήμερα φάτε κάτι ζεστό!
Υλικά (για 4 άτομα):
• 500 γραμμ. κολοκύθα • ½ μπουκάλι ξηρό λευκό κρασί καλής ποιότητας • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι • λίγο αλάτι • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο • 5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο • ½ κρεμμύδιΓια το καραμελωμένο κρεμμύδι:
• 1 μέτριο κρεμμύδι • 3 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη • 50 γραμμ. βούτυρο
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνετε το θυμάρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την κολοκύθα, την οποία θα έχετε καθαρίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά και σβήνετε με κρασί. Αφού χαμηλώσετε την ένταση στο μισό, προσθέτετε λίγο πιπέρι, σκεπάζετε και το αφήνετε να βράσει για 30 λεπτά περίπου. Με μια ξύλινη κουτάλα λιώνετε τα κομμάτια και ανακατεύετε καλά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Διατηρείτε τη σούπα ζεστή μέχρι να τη σερβίρετε. Για να φτιάξετε το καραμελώμενο κρεμμύδι, ρίχνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και τη ζάχαρη και, αφού τα αφήσετε για λίγο στη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Ανακατεύετε για 7 λεπτά περίπου, ώστε να τσιγαριστεί καλά. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και την περιχύνετε με τα καραμελώμενα κρεμμύδια.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.