COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ατομικά σουφλέ με σπανάκι και τυρί


13 Ιανουαρίου 2013

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα):

• 100 γραμμ. σπανάκι • 100 γραμμ. τριμμένο έμενταλ • 80 γραμμ. μαλακό αλεύρι • 50 γραμμ. βούτυρο • 70 ml φρέσκο γάλα • 3 αυγά • αλάτι • άσπρο πιπέρι • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Διαδικασία:

Ανακατεύετε το αλεύρι και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μίξερ, προσθέτοντας διαδοχικά τους κρόκους των αυγών. Ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αναμειγνύετε με τα παραπάνω υλικά και προσθέτετε όσο αλάτι και πιπέρι χρειαστεί. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα, ρίχνετε το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Αφού το βγάλετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί, ανακατεύοντας καλά. Σε ένα μπολ χτυπάτε μαρέγκα τα ασπράδια και τα ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα. Μοιράζετε το υλικό σε βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνετε στους 180°C για 15 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.