COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καλτσόνε με μασκαρπόνε


27 Ιανουαρίου 2013

Σοκολατένιο καλτσόνε. Φτιάξτε το για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Υλικά (για 7-8 καλτσόνε):

Για τη ζύμη:

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 και 1/3 φλιτζ. νερό
  • 5 γραμ. μαγιά

Για ένα καλτσόνε (180 γραμ.):

  • 3 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε
  • 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 κ.σ. καρύδι τριμμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία:

Λιώνετε τη μαγιά στο νερό και ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει ένα συμπαγές και μαλακό ζυμάρι. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά και φτιάχνετε ζυμαράκια των 180 γραμ. Πριν τα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να τα αφήσετε σκεπασμένα με μία βρεγμένη πετσέτα σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για 2 ώρες. Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε διάμετρο 30 εκ. Βάζετε στη μία πλευρά της ανοιγμένης ζύμης από τρία κουτ. της σούπας τυρί μασκαρπόνε, πραλίνα και λίγο τριμμένο καρύδι και την κλείνετε σαν μισοφέγγαρο, πιέζοντας στην άκρη για να κλείσει πολύ καλά. Ψήνετε το καλτσόνε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο ώσπου να ροδίσει η ζύμη. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τριμμένο καρύδι και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.