COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χοιρινό ψαρονέφρι μαριναρισμένο με πορτοκάλι και πουρέ πατάτας


5 Φεβρουαρίου 2013

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με ένα χορταστικό φαγητό και ένα καλό κόκκινο κρασί.

Υλικά(για 4 άτομα)

Χοιρινό

  • 300 γραμμ. χοιρινό κομμένο στα δύο
  • Χυμό 1 πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ κουτ. γλυκού κάρι
  • 1 κουτ. σούπας δενδρολίβανο
  • 1 πρέζα πράσινο πιπέρι
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • ¼ ποτήρι ελαιόλαδο

Πουρές

  • 3 μέτριες πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Μαρινάρετε για 20 λεπτά το χοιρινό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τη μισή ποσότητα λαδιού. Ταυτόχρονα βράζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Λιώνετε τις πατάτες και τις βάζετε σε μία άλλη κατσαρόλα που έχετε μέτρια φωτιά προσθέτοντας το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε για 15 με 20 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το χοιρινό σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε το χοιρινό με τα υγρά από τη μαρινάδα. Βάλτε το κρέας σε ένα πυρέξ και ψήστε το για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Σερβίρετε το κρέας σας με μία κουταλιά πουρέ.

Μία πρόταση για να συνοδέψετε το φαγητό σας:

Κόκκινο κρασί ΔΟΥΡΕΙΟΣ-Cabernet Sauvignon Merlot Syrah 2008, Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου

Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.