Αρνίσιο μπουτάκι

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Νόστιμο αρνίσιο μπούτι με πατάτες στο φούρνο.

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 1 αρνίσιο μπούτι 1,75-2 κιλά
  • Μισό λεμόνι
  • 50 γραμ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή 5-6 κλωναράκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε τέταρτα
  •  Κορυφές δεντρολίβανου
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • 30 μικρές πατατούλες (με ή χωρίς τις φλούδες)

Διαδικασία:

Περνάτε όλο το κρέας με λάδι και την κούπα του λεμονιού και βάζετε αρκετό αλάτι και πιπέρι. Με τη μύτη ενός μαχαιριού ανοίγετε μικρές τρύπες σποραδικά στο κρέας και βάζετε μέσα το σκόρδο και τις κορυφές του δεντρολίβανου. Το αφήνετε 2-3 ώρες να μαριναριστεί στο ψυγείο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 225°C βαθμούς και βάζετε σε ένα ταψί το αρνάκι με λίγο λάδι και νερό και τις πατάτες γύρω του, αλατισμένες και πιπερωμένες. Ψήνετε 20 λεπτά για κάθε κιλό κρέατος, γυρνώντας το κάθε μισή ώρα. Γαρνίρετε προαιρετικά με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

Καλή όρεξη!