Τα αγαπημένα σας cupcakes, στο πιάτο σας.
Υλικά:
- 125γρ. βούτυρο
- 125γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150γρ. βατόμουρα
- 6 φρούτα του πάθους, πολτοποιημένα
- Λίγο γάλα
Για το γλάσο
- 500γρ. ζάχαρη άχνη
- 160γρ. βούτυρο
- 1 φακελάκι βανίλια
- 2-3 σταγόνες χρώμα ροζ ζαχαροπλαστικής
- 50ml γάλα
Διαδικασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια ειδική φόρμα για μικρά κέικ. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αυγά ένα, ένα και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ρίχνετε το αλεύρι, τα βατόμουρα και τα φρούτα πάθους στο μίγμα και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Εάν το μίγμα σας είναι πολύ πηκτό προσθέτετε λίγο γάλα. Μοιράζετε το μίγμα μας στην ειδική φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Μόλις ροδίσουν τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσουν. Βγάζετε τα κέικ σας από τη φόρμα τα αφήνετε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Για να κάνετε το γλάσο ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Βάζετε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνετε και το γάλα και ανακατεύετε. Με τη βοήθεια ενός κορνέ απλώνετε το γλάσο πάνω στα κέικ.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.