Υγιεινό γεύμα με αγκινάρες, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.Υλικά (για 4 άτομα):
- 12 αγκινάρες
- ½φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- λεμόνι
Τρίβετε τις αγκινάρες με λεμόνι και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε πυρέξ. Τις περυχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τις ψήνετε στους 175°C για 10 λεπτά. Μετά τις πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και τις ξαναψήνετε στους 200°C για ακόμη 10 λεπτά.
Καλή όρεξη!Διαβάζονται Τώρα
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (4 - 10/8/25) - Η ενέργεια μπλοκάρεται, η κούραση συσσωρεύεται και το συναίσθημα γίνεται θολό και φορτισμένο
- Πελοπόννησος: 5 προορισμοί που μοιάζουν με νησί (αλλά είναι καλύτεροι)
- 5 μονοήμερες αποδράσεις με αυτοκίνητο, για να μην “λιώσεις” τον Αύγουστο στην Αθήνα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.