COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ταλιατέλες με σάλτσα τυριού


22 Μαρτίου 2013

Ταλιατέλες  με σάλτσα μοτσαρέλας και τομάτας.

Υλικά (4 άτομα):

  • 180 γρ. μοτσαρέλα
  • 340 γρ. ταλιατέλες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • λίγο κόκκινο ή λευκό κρασί
  • 100 γρ. μικρά μανιτάρια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι 3-4'. Προσθέτετε τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, αλατοπίπερο και το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια και το βασιλικό. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν 10' και μετά ρίχνετε τη μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Σβήνετε τη φωτιά μόλις το τυρί αρχίζει να λιώνει. Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και, όταν αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτετε τα ζυμαρικά. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Τα στραγγίζετε, τους ρίχνετε πιπέρι και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα μοτσαρέλας και τομάτας. Τα σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.