COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ατομικά σουφλέ με μπρόκολο


1 Απριλίου 2013

Συνταγή για σουφλέ με μπρόκολο και διάφορα τυριά.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 5 κ.σ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 100 γρ. μπλε τυρί ή γκαμπατζόλα
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • φρυγανιά τριμμένη

Διαδικασία:

Βράζετε το μπρόκολο 8' και το στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι. Ανακατεύετε το μείγμα και προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν η σάλτσα πήξει αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτετε το έμενταλ και το μπλε τυρί ή την γκαμπατζόλα και ανακατεύετε καλά. Βγάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους έναν-έναν, ενώ χτυπάτε με το σύρμα. Κατόπιν προσθέτετε το ζαμπόν και το βρασμένο μπρόκολο και ανακατεύετε πάλι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε κατά μικρές ποσότητες στο μείγμα του σουφλέ. Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε 6 ατομικά πυρεξάκια για σουφλέ, αλειμμένα με βούτυρο και πασπαλισμένα με φρυγανιά, και ψήνετε 50' στους 180°C. Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.