Τάρτα με πράσο, κρεμμύδι και τυρί.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 30-40 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζαμπόν ή προσούτο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδιακασία:
Ξεπαγώνετε και ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας. Το απλώνετε σε φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το τρυπάτε με ένα πισρούνι σε διάφορα σημεία. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ζαμπόν ή το προσούτο μαζί με τα κρεμμύδια και τα πράσα. Ανακατεύετε μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Τα απλώνετε πάνω στην τάρτα. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο και τα αναμειγνύετε με το τριμμένο τυρί. Απλώενετε το μείγμα αυτό πάνω από τα πράσα και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε 45'-50' την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, μέχρι να ροδίσει και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.