COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πασχαλινά αυγά από σπίτι


TSVIGKOU

2 Μαΐου 2013

EASTER-EGGS1.jpg

Βάψτε τα πασχαλινά σας αυγά με σπιτικά υλικά.

Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών είναι μια ευχάριστη ιεροτελεστία, ειδικά για τα παιδιά. Δημιουργήστε όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις από τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα.

Σε όλα τα παρακάτω υλικά θα κάνετε την ίδια μέθοδο. Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα όσα αυγά χωράνε σε μια στρώση, τοποθετήστε από πάνω τα υλικά του χρώματος που έχετε επιλέξει και ρίξτε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Προσθέστε 2 κουταλιές λευκό ξύδι ανά 1 λίτρο νερό και τοποθετήστε τη κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήστε το νερό να πάρει μια βράση, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να κάτσει το χρώμα για 15-20 λεπτά, με κλειστό το καπάκι. Μπορείτε να αφήσετε τα αυγά να κάτσουν για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό χρώμα. Που και που γυρίστε τα αυγά για να πάρουν όσο πιο πολύ γίνεται ομοιόμορφο χρώμα. Σε κάθε λαχανικό μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 κουταλάκια του γλυκού από ένα μπαχαρικό σε σκόνη, για να αυξήσετε την ένταση του χρώματος ή για να δημιουργήσετε ένα άλλο. Τα μπαχαρικά μπορεί να είναι κουρκουμάς, κανέλλα, πάπρικα και άλλα. Για να βγάλετε τα αυγά από το νερό χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού, δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε ατυχήματα.

Βάψτε λοιπόν, τα αυγά σας με απλά υλικά της φύσης:

Μπλε γκρι –3 κούπες κατεψυγμένα ή φρέσκα blueberries μύρτιλα ή σμέουρα. Μπλε – 1 κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο. Λαχανί – 2 ματσάκια από διάφορα χόρτα όπως σπανάκι και σέλινο. Κίτρινο – 200gr καρότα, σε κομματάκια. Ροζ – 4 παντζάρια, σε κομμένα στα τρία. Καφέ – φλούδες από 6-8 καφέ κρεμμύδια.

Extra tip:

Τα παραπάνω φυσικά χρώματα δεν βάφουν τα αυγά όπως τα χρώματα του εμπορίου, δημιουργούν ανομοιόμορφα νερά ή περίεργα σχέδια. Το θετικό όμως είναι, ότι τα αυγά είναι εντελώς ασφαλή για να καταναλωθούν ειδικά από μικρά παιδιά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.