COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γκρατέν με μπέικον και τυρί


15 Μαΐου 2013

Μια συνταγή που θα ευχαριστήσει σίγουρα τους καλεσμένους σας.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 12 φέτες μπέικον
  • 450 γρ. πατάτες
  • 900 γρ. ντομάτες
  • 225 γρ. τυρί τσένταρ (ή άλλο σκληρό πικάντικο τριμμένο τυρί)
  • 125 γρ. ψωμί σε ψίχουλα ή φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο βούτυρο

Διαδικασία:

Ψήνετε το μπέικον στο γκριλ μέχρι να γίνει τραγανό και το ψιλοκόβετε. Προθερμένετε τον φούρνο στους 200°C και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό 5-8' και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Αναμειγνύετε το τσένταρ ή το τυρί της αρεσκείας σας με τα ψίχουλα του ψωμιού ή την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Στρώνετε στο πυρίμαχος σκεύος μια σειρά πατάτες, κατόπιν μια στρώση ντομάτες και από πάνω λίγο μπέικον. Σκορπίζετε λίγο από το μείγμα του τυριού. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με τον ίδιο τρόπο και τελειώνετε στην επιφάνεια με μπέικον και τυρί. Ψήνετε 20-25' στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή όρεξη!

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.