Σπιτικό αλμυρό στρούντελ με τυρί.
Υλικά (για 4-5 άτομα):
- 250 γρ. αλεύρι
- 4 αυγά
- 5 κ.σ. νερό
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. φρυγανιά
- 250 γρ. γάλα
- αλάτι
- μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Διαδικασία:
Κοσκινίζετε το αλεύρι, ανοίγετε μια λακκουβίτσα, ρίχνετε ένα αυγό και τις 5 κ.σ. νερό. Ανακατεύετε καλά, ζυμώνετε, πλάθετε σε μπάλα, τυλίγετε με λαδόχαρτο και αφήνετε να μείνει επί μισή ώρα. Σε μια λεκάνη, χτυπάτε καλά τρία αυγά, προσθέτετε το βούτυρο, τη φρυγανιά, το γάλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο και αναμειγνύετε καλά. Παίρνετε πάλι τη ζύμη και απλώνετε με το ρολό σε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα. Σκεπάζετε το φύλλο με τη γέμιση και ρίχνετε επάνω την παρμεζάνα. Ανοιψώνετε τη μιαν άκρη της πετσέτας και τυλίγετε το στρούντελ, κλείνοντας τις άκρες με βρεγμένα δάχτυλα. Βάζετε το στρούντελ σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε στους 200°C για 30' ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.