COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πίτσα με τυριά και λουκάνικα


18 Μαΐου 2013

Πρόταση συνταγής για μία βραδιά στο σπίτι με φίλους.

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 200 γρ. γκούντα τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 150 γρ. λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Για τη ζύμη:

  • 225 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. νωπή μαγιά
  • 4 κ.σ. γάλα χλιαρό
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 50 γρ. τυρί σκληρό, πικάντικο, τριμμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • λίγο λάδι

Διαδικασία:

Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε στο μείγμα αυτό τη μαγιά και πλάθετε σε ζύμη. Κατόπιν προσθέτετε το τυρί και το αυγό και συνεχίζετε το ζύμωμα. Αλείφετε τη ζύμη με το λιωμένο βούτυρο και τη ζυμώνετε πάλι. Την αφήνετε να φουσκώσει μία ώρα. Βάζετε τη ζύμη σε ταψί αλειμμένο με λάδι και την απλώνετε με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλον τον πάτο και να λεπτύνει αρκετά, ιδίως στο κέντρο. Αλείφετε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Σκορπίζετε τα λουκάνικα, τις ροδέλες της πιπεριάς και από πάνω πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά. Ψήνετε την πίτσα 30-35', μέχρις ότου αρχίσει να ροδίζει τις άκρες και λιώσουν καλά τα τυριά.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.