COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αλμυρά κρουασάν


21 Μαΐου 2013

Κρουασάν με μυζήθρα και ζαμπόν.

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. μυζήθρα
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ζαμπόν
  • αλάτι

Διαδικασία:

Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, το τυρί, 1 αυγό και το αλάτι. Αφού ανακατέψετε καλά ώστε το μείγμα να γίνει λείο, απλώνετε το φύλλο και κόβετε με κουπ πατ ή μαχαίρι σε τετράγωνα πλευράς 8 εκ. Στη μια γωνίτσα βάζετε ένα μικρό κομματάκι ζαμπόν ψιλοκομμένο, τυλίγετε τη ζύμη και κατόπιν δένετε το κρουασάν. Βάζετε τα κρουασάν που θα φτιάξετε σε ταψί λαδωμένο, αλείφετε την επιφάνειά τους με το δεύτερο αυγό, αφού το χτυπήσετε, και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 20'.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.