Υπέροχος συνδυασμός μπισκότου και κερασιού σε ένα λαχταριστό κέικ.
Υλικά:
- 100 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 75 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
- 225 γρ. αλεύρι
- ½ κ.γ κανέλα
- 400 γρ. κόκκινα κεράσια σε σιρόπι
- 50 γρ. τετράγωνα μπισκότα τριμμένα
Διαδικασία:
Ανακατεύετε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μία ελαφριά κρέμα. Προσθέτετε το αυγό, την μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα. Ζυμώνετε με τα δάχτυλά σας το μίγμα. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτετε στο προηγούμενο μίγμα. Για να ψήσετε το κέικ, χρησιμοποιείτε μία μακρόστενη φόρμα την οποία αλείφετε με λίγο λάδι. Στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματα το 1/3 από το μίγμα των μπισκότων , αφήνοντας ένα κενό στη μέση. Με ένα κουτάλι, γεμίζετε με τα κεράσια και κατόπιν σκεπάζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μίγμα των μπισκότων. Ψήνετε το κέικ στους 180°C για 30'. Το αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.