Παραδοσιακή φανουρόπιτα

Τρίτη 27 Αύγουστος 2013
2ca388635b13018af1c6179075bdd796-Κ.jpg

Φτιάξτε την σήμερα, 27 Αυγούστου, ημέρα εορτής του Αγίου Φανουρίου.

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. σόδα
  • 1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζ. σταφίδες
  • ½ φλιτζ. κονιάκ
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο ξύσμα από πορτοκάλι

Διαδικασία:

Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα για 3-4'. Προσθέτετε τις βανίλιες. Διαλύετε τη σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού και τον προσθέτετε στο μείγμα. Έπειτα, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ρ'ιχνετε το αλεύρι λίγο-λίγο και το ανακατεύετε. Λαδώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα και αδειάζετε σε αυτήν το μισό μείγμα. Πασπαλίζετε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι και τις ρίχνετε στο μείγμα. Αδειάζετε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω. Ψήνετε στους 180°C , σε προθερμασμένο φούρνο, για 40-45'. Αφήνετε 5' λεπτά και ξεφορμάρετε.

Καλή όρεξη!

TRENDING ARTICLES