COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κοτόπουλο με μάνγκο


31 Αυγούστου 2013

Δώστε στο κοτόπουλό σας μία γεύση εξωτική!

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 2 μάνγκο
  • 1 πιπερόριζα τριμμένη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 325 γρ. πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 κ.σ. φυτίνη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 4 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο

Διαδικασία:

Καθαρίζετε τα μάνκγο και τα κόβετε σε κύβους. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το μάνγκο με την πιπερόριζα και τον χυμό λεμονιού. Αφού βράσετε τις πατάτες και τις στραγγίσετε , τις ξεφλουδίζετε, τις  λιώνετε με ένα πιρούνι και ανακατεύετε τον πουρέ της πατάτας με τη φυτίνη, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στο μεταξύ, με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφού τα αλείψετε με λίγο ηλιέλαιο, τα βάζετε στο γκριλ για 10' να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Σιγοβράζετε το μάνγκο για 6-7' και το σερβίρετε με το κοτόπουλο, τον πουρέ και βραστά καρότα.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.