Χοιρινό με δεντρολίβανο

Δευτέρα 14 Οκτώβριος 2013

Σε νόστιμη μαριναρισμένη σάλτσα.

Υλικά:

  • 4 χοιρινά φιλέτα
  • 1 κ.σ. λικέρ τσέρι
  • χυμός και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 2 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ

Διαδικασία:

Αφού αφαιρέσετε όλο το πάχος από το κρέας, κόβετε τα φιλέτα, οριζόντια στα δύο. Τοποθετείτε τα κομμάτια σε ένα ρηχό σκεύος και τα περιχύνετε με το τσέρι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και αφήνετε να μαριναριστεί για 15'. Κατόπιν, βάζετε το κρέας στο γκριλ για 7' να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Στο μεταξύ, αφού ρίξετε λίγο νερό (περίπου 4 κ.σ.) στον ζωμό της μαρινάτας , τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το κορν φλάουρ (αφού το έχετε χτυπήσει λίγο στο μπλέντερ με 1-2 κ.γ. νερό, να γίνει μία ελαφριά κρέμα). Ανακατεύετε συνέχεια σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τις φέτες χοιρινού με τη σάλτσα και τις συνοδεύετε με βρασμένο αρακά και πατάτες.

Καλή όρεξη!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.