Υλικά για 8 άτομα:500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουτ. γλ. ρίγανη ½ κουτ. γλ. μπαχάρι ½ ματσάκι μαϊντανό Αλάτι
Για τη σάλτσα:2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης ½ κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν ½ φλιτζάνι γιαούρτι 1 σκελίδα σκόρδο Αλάτι
Διαδικασία:Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό, τρίβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με τον κιμά, τη ρίγανη και το μπαχάρι. Αλατίζετε και ζυμώνετε το μείγμα. Το πλάθετε σε μικρά σουτζουκάκια και τα περνάτε σε ξύλινα καλαμάκια. Τα ψήνετε στη σχάρα ή στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.Για τη σάλτσα βάζετε στο πολυμίξερ τις πιπεριές, το γιαούρτι, το σκόρδο και τα αλατοπιπερώνετε. Πολτοποιείτε το μείγμα και το σερβίρετε με το κεμπάπ. Μπορείτε ακόμη να το συνοδεύσετε με ψημένες αραβικές πίτες και με κρεμμύδια σε φέτες, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.