COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπαγγέτι με παντζάρια και κατίκι Δομοκού


31 Δεκεμβρίου 2013

Copy-2-of-large.jpg

Μία εύκολη και υγιεινή συνταγή.

Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο. Το κατίκι Δομοκού αλλά και το παντζάρι φέρνουν μεσογειακή γεύση στον ουρανίσκο σας. Σε συνδυασμό με τα μακαρόνια, το αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό.

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι 150 γραμ. παντζάρια βρασμένα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 κύβος λαχανικών 5 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού 1 1/2 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού 250 γραμ. κατίκι Δομοκού 4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα 100 γραμ. φέτα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Κόβετε τα παντζάρια σε μέτρια κομμάτια. Σοτάρετε στο λάδι το σκόρδο, προσθέτε τα παντζάρια και τον κύβο και σε 1 λεπτό 1/2 ποτήρι νερό. Αφήνετε να βράσουν για 2-3 λεπτά και μετά τα ρίχνετε στο μπλέντερ. Τα πολτοποιείτε και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Τους προσθέτετε το κύμινο, το ξύσμα και το γάλα. Τα αφήνετε να πάρουν δύο-τρεις ελαφρές βράσεις (σε χαμηλή φωτιά) και ανακατεύοντας συνςχώς προσθέτετε το χυμό. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κατίκι και την παρμεζάνα. Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και όπως είναι καυτά τα ανακατέυετε με το μείγμα παντζαριών. Τα πασπαλίζετε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη φέτα και τα σερβίρετε αμέσως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.