COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Απλό σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα


27 Φεβρουαρίου 2014

Η σάλτσα θα κάνει τη διαφορά.

Η μακαρονάδα με κόκκινη σαλτσα πρόκειται για ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα φαγητά. Όλες ξέρουμε να φτιάχνουμε μια μακαρονάδα, παρόλα αυτά και αυτή έχει τα μυστικά της για να γίνει πετυχημένη. όσον αφορά τη σάλτσα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την ετοιμάσουμε, λίγοι όμως για την να κάνουμε να είναι γευστική. Δείτε πως θα πετύχετε την ωραιότερη μακαρονάδα με μια απλή κόκκινη σάλτσα.

Υλικά για 6 άτομα: 1 πακέτο σπαγγέτι No6 3 κονσέρβες τοματάκια ολόκληρα ή ψιλοκομμένα 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 καρότα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κλαράκια σέλερι ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνη Μερικά φύλλα βασιλικός 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα καρότα, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι και τα σκόρδα και τα σοτάρετε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε τις τομάτες, τη δάφνη, το βασιλικό και σογοβράζετε τα υλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και δοκιμάζετε αν χρειάζεται και άλλο. Αφήνετε τη σάλτσα να ηρεμήσει 5 με 10 λεπτά και την περνάτε από μύλο λαχανικών. Σερβίρετε με σπαγγέτι, που έχετε βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Tip: Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και δύο μέρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.