COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τάρτα αχλαδιού


30 Μαρτίου 2014

Το εύκολο γλυκό της Κυριακής.

Υλικά για 6 άτομα: 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας 180 γρ. ζάχαρη 60 γρ. μαλακωμένο βούτυρο 2 αχλάδια χωρίς σπόρια και κομμένα καρέ 6 φορμάκια ειδικά για Tarte Tatin

Διαδικασία: Παίρνετε το φύλλο σφολιάτας και κόβετε έξι κυκλικά κομμάτια με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι. Αλείφετε τα φορμάκια με το βούτυρο και μοιράζετε τη ζάχαρη μέσα σε αυτά. Στρώνετε στα φορμάκια τα κομμάτια αχλαδιού και τοποθετείτε πάνω τους τη σφολιάτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Πριν κρυώσουν, τα αναποδογυρίζετε στο πιάτο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.