COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αγκινάρες γκρατινέ με τρία τυριά


7 Μαΐου 2014

Υλικά για 4 άτομα: 10 αγκινάρες 4 κρεμμυδάκια 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/2 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα 1/2 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα 1/2 φλιτζ. τριμμένο γκούντα 2 κ.σ. πέστο 2 κ.σ. αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 φλιτζ. γάλα 2 κρόκους αβγών Χυμό 1 λεμονιού Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις βάζετε σε νερό με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.  Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Ετοιμάζετε μπεσαμέλ με το γάλα: Ζεσταίνετε το βούτυρο με το αλεύρι και όταν γίνουν παχύρρευστο μείγμα ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει  η σάλτσα. Ανακατεύετε σε ένα μεγαλύτερο μπολ τη μπεσαμέλ με τη σάλτσα πέστο και τις αγκινάρες και προσθέτετε το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια, τα τυριά και τους κρόκους. Αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά και σερβίρετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.