Υλικά για 6 άτομα: Για τις κρέπες: 200 γρ. αλεύρι 2 ολόκληρα αυγά και 1 κρόκος 75 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 1 ποτήρι κονιάκ 2 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνι 2 κ.σ. ζάχαρη 200 ml. νερό Μια φλούδα κίτρο 200 γρ. μύρτιλα 200 γρ. φραγκοστάφυλα 200 γρ. σμέουρα 300 γρ. φράουλες Φρούτα του πάθους (μαρακούγια) 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη Μερικά φύλλα μέντα
Διαδικασία: Για να ετοιμάσετε τις κρέπες, χτυπήστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, μέχρι να έχετε ομοιόμορφο μείγμα χωρίς σβόλους. Αφήστε το να ξεκουραστεί για μια ώρα. Βάλτε να ζεσταθεί το νερό με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, για 5-10 λεπτά. Όταν δέσει το σιρόπι και αποκτήσει την επιθυμητή υφή, προσθέστε τη φλούδα του κίτρου. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε στην άκρη για 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε τη φλούδα, σουρώστε, αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και ανακατέψτε ένα μέρος του με το μείγμα για τις κρέπες. Για να φτιάξετε το κουλί φράουλας, καθαρίστε και κόψτε τις φράουλες σε κομμάτια. Χτυπήστε τις στο μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο σιρόπι. Κρατήστε το μείγμα σε μπολ με το φρούτο του πάθους. Στο τηγάνι βάλτε βούτυρο και ρίξτε μια ποσότητα από το χυλό για τις κρέπες, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Όταν πάρει χρώμα, γυρίστε την κρέπα με σπάτουλα, να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Διατηρήστε τις κρέπες ζεστές. Διπλώστε τις τριγωνικά και γεμίστε τις με τα φρούτα του δάσους (μύρτιλα, φραγκοστάφυλα και σμέουτρα). Περιχύστε με το κουλί και διακοσμήστε με φύλλα μέντας.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.