Μια καλοκαιρινή εύκολη συνταγή.
Υλικά:1 κιλό μελιτζάνες 1 κιλό πράσινες πιπεριές Λάδι 1 κιλό ντομάτες Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη 1/2 κιλό τυρί
Διαδικασία:Πλύντε, καθαρίστε και κόψτε τις μελίτζάνες σε χοντρές φέτες. Πασπαλίστε τες με μπόλικο αλάτι κι αφήστε να σταθούν 2 ώρες. ξεπλύνετε και στραγγίστε τες καλά πιέζοντάς τες στις παλάμες σας να φύγει όλο το νερό. Πλύντε τις πιπεριές αφαιρέστε το κοτσάνι και τους σπόρους και στραγγίστε τες καλά. Αν είναι από τις χοντρές, κόψτε τες σε μεγάλα στενόμακρα κομμάτια. Τηγανίστε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και στραγγίστε τες καλά. Βάλτε μια κατσαρόλα μερικές κουταλιές από το λάδι που τηγανίσατε, ρίξτε τη ντομάτα, πιπέρι και ρίγανη και σιγοβράστε, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Σε ένα πυρέξ αραδιάστε τις μελιτζάνες και επάνω σε αυτές τις πιπεριές. Κόψτε το τυρί σε πολύ λεπτές φέτες ή τρίψτε το σε χοντρά τρίμματα και στρώστε το επάνω στις πιπεριές. Περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε το φαγητό στους 175-200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρετέ το ζεστό.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.