Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε μια μπανάνα και να φτιάξετε διάφορα υγιεινά και νόστιμα επιδόρπια. Οι μπανάνες είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορείτε να φάτε για πολλούς λόγους. Εμείς προτείνουμε να επιλέγετε τις πιο ώριμες γιατί είναι καλύτερες στη χώνεψη αλλά και πιο γευστικές και θρεπτικές. Για αυτό το λόγο λοιπόν, μην πετάτε τις πιο ώριμες μπανάνες αλλά χρησιμοποιήστε τις φτιάχνοντας απίστευτα snacks που θα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο. Δείτε παρακάτω 3 εύκολες και γρήγορες συνταγές με βασικό συστατικό τη μπανάνα:
1. Παγώστε τις και φτιάξτε το τέλειο επιδόρπιο.Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις κόψετε σε φέτες και στη μέση, να τις περάσετε σε ξυλάκια και να τις τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Μπορούν να διατηρηθούν με αυτό τον τρόπο έως και έξι μήνες ενώ μπορείτε να τις πασαλείψετε και με διάφορα γλυκίσματα και να τις κάνετε παγωτό.
Κόψτε μια μπανάνα σε φέτες και βάλτε την σε ένα μπολ με δημητριακά. Μπορείτε να επιλέξετε τα δημητριακά της επιλογής σας, να τα συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς και την μπανάνα να φτιάξετε το πιο γρήγορο και υγιεινό πρωινό.
3. Φτιάξτε θρεπτικές πουτίγκες.Πολτοποιήστε ώριμες μπανάνες και ανακατέψτε τις με γάλα αμυγδάλου, βρώμη ή δημητριακά και αλεύρι καρύδας. Αν ανακατευτούν αυτές οι γεύσεις θα δώσουν ένα γευστικό αλλά και υγιεινό αποτέλεσμα.
Απλά δοκιμάστε τις!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.