Μια φθινοπωρινή, ελαφριά σαλάτα.Υλικά:400 γρ. σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
½ φλιτζ. σταφίδες
1/3 φλιτζ. κουκουνάρια
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.σ. ζάχαρη
Λίγο ρόδι
Αλάτι
ΠιπέριΓια τη σάλτσα:5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία:Πλένετε καλά το σπανάκι, το στραγγίζετε, το κόβετε σε κομμάτια με τα δάχτυλα και το βάζετε σε σαλατιέρα. Σε μία κουταλιά από το ελαιόλαδο, καβουρδίζετε ελαφρά τα κουκουνάρια. Προσθέτετε στο σπανάκι, το κρεμμύδι, τις σταφίδες και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια. Βάζετε τα υλικά της σάλτσας σε ένα σέικερ και τα χτυπάτε 1-2 λεπτά να ανακατευτούν καλά. Ρίχνετε τη σάλτσα στη σαλάτα, πριν τη σερβίρετε και ανακατεύετε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.