COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τρεις εύκολες συνταγές για γευστικά επιδόρπια


11 Σεπτεμβρίου 2014

158.jpg

Δοκιμάστε τα σήμερα κιόλας!

Ένα τραπέζι εκτός από τα ορεκτικά και το κυρίως πιάτο πρέπει να διάθετει και το σωστό επιδόρπιο. Πολλοί είναι εκείνοι άλλωστε που βιάζονται να τελειώσουν με το κυρίως για να απολαύσουν το "γλυκό". Οι παρακάτω τρεις συνταγές είναι ίσως οι πιο εύκολες αλλά και γευστικές που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν και εσάς αλλά και τους καλεσμένους σας. Για να πετύχουν αρκεί η φαντασία σας αλλά και η δημιουργικότητά σας.Δείτε τις!

  • Κάντε τα φρούτα γρανίτα.

2Αν δεν έχετε μηχανή παγωτού οι γρανίτες είναι η εύκολη εναλλακτική λύση. Αρκούν 2 φλιτζάνια με χυμό φρούτων και στη συνέχεια να τα τοποθετήσετε σε ένα μπωλ και στον καταψύκτη. Κάθε 30 λεπτά θα βγάζετε το μπωλ με τη γρανίτα, θα ξύνετε το μείγμα με ένα πιρούνι και θα το τοποθετείτε ξανά στην κατάψυξη. Σερβίρετε όπως είναι ή με μια κουταλιά σαντιγί.

  • Ψητά φρούτα.
imageΠρόκειται για το πιο εύκολο ίσως επιδόρπιο, αφού αρκεί να κόψετε σε κομμάτια τα φρούτα της επιλογής σας και να τα ψήσετε στο φούρνο. Προσθέστε λίγη ζάχαρη ή μέλι και ψήστε μέχρι να γίνουν ζουμερά τα φρούτα.
  • Φτιάξτε σπιτική γρανίτα.

1Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε μια σπιτική γρανίτα είναι τα φρούτα, τα ξυλάκια παγωτού και αρκετό χρόνο για την κατάψυξη. Συμπληρώστε τις φόρμες με τον αγαπημένο σας χυμό φρούτων και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Ανακατέψτε διάφορες γεύσειςψ φρούτων ή προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας γιαούρτι με πολτό φρούτων για πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.