COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο για δύο


12 Σεπτεμβρίου 2014

Φρούτα με βρώμη και διάφορα μπαχαρικά. Υλικά: 1 ροδάκινο κομμένο σε κομμάτια Λίγες φράουλες σε κομμάτια 1/2 φλιτζ. αλεύρι 1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη 1/3 φλιτζ. βρώμη 1/2 κ.γ. κανέλα 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 1/8 κ.γ. μπαχάρι Λίγο αλάτι 4 κ.σ. βούτυρο 1/3 φλιτζ. τεμαχισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Διαδικασία: Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατέψτε τα κομμάτια ροδάκινου και τια κομμάτια φράουλας. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βρώμη, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Προσθέστε τα κομμάτια βουτύρου και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Ρίξτε και τα κομμένα αμύγδαλα. Χρησιμοποιήστε δύο μικρά φορμάκια για ψήσιμο. Γεμίστε τα φορμάκια μέχρι τη μέση με τα ροδάκινα και τις φράουλες. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα από το άλλο μείγμα στα φορμάκια μέχρι να γεμίσουν. Πριν τα ψήσετε τοποθετήστε τα για τουλάχιστον 20 λεπτάστο ψυγείο. Βγάλτε τα από το ψυγείο και ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν το σερβίρισμα. Σερβίρετε τα μόνα τους ή προσθέστε λίγο παγωτό ή σαντιγή.

Πηγή: refinery29.com

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.