Διαδικασία:Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε τα αβγά ένα-ένα και μετά ρίχνετε το αλεύρι. Το μίγμα θα είναι έτοιμο όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλαϊνά. Εκείνη την ώρα, το βάζετε σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, το κάνετε μια μπάλα και το αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο να «ξεκουραστεί». Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο, την βάζετε σε μία φόρμα για τάρτες (28εκ διάμετρο) και πιέζετε μαλακά με το χέρι μας. Σκεπάζετε την τάρτα με αντικολλητικό χαρτί, βάζετε από πάνω φασόλια (για να μην φουσκώσει η ζύμη) και την ψήνετε για 15 λεπτά στον φούρνο. Αφαιρείτε το χαρτί με τα φασόλια και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά. Έπειτα την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Χαμηλώνετε στους 120 βαθμούς.Για να φτιάξετε τη γέμιση: Βάζετε την σοκολάτα σε ένα πυρέξ. Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και τα αφήνετε μέχρι να πάρουν μία βράση. Κατόπιν το ρίχνετε στην σοκολάτα και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε ξανά. Βάζετε το μίγμα της σοκολάτας πάνω στην τάρτα και ψήνετε για 20-25 λεπτά.
Πηγή: koolnews.gr.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.