COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μία γλυκιά πορτοκαλόπιτα


8 Οκτωβρίου 2014

Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα ζουμερό γλυκό, γεμάτο άρωμα που θα σας κατακτήσει σίγουρα και θα σας ζητάνε να το φτιάχνετε και να το ξαναφτιάχνετε συνέχεια. Ξεφύγετε από την εντύπωση του "μπελαλίδικου " γλυκού. Η ακόλουθη συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη.

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας (500γρ.) 1 γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 4 αυγά 1/2 αραβοσιτέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες και ξύσμα από 1 πορτοκάλι Για το σιρόπι: 1 κούπα χυμό πορτοκάλι 1 κούπα νερό 1 1/2 κούπα ζάχαρη 1 μπαστούνι κανέλλας. Βράζετε μόνο για 7 λεπτά. Εκτέλεση:

Ξεκινάτε αφήνοντας έξω και ανοιχτό το φύλλο κρούστας επιδιώκοντας να ξεραθεί και να θρυμματιστεί ευκολότερα. Ανακατεύεται το γιαούρτι με τις 2 κουταλιές του μπέικιν πάουντερ και το αφήνετε για 10 λεπτά. Έπειτα, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα και το αραβοσιτέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια βάζετε και το γιαούρτι. Τέλος, σε αυτό το μείγμα προσθέτετε το τριμμένο φύλλο κρούστας και ανακατεύετε πολύ καλά. Το μίγμα σας είναι κιόλας έτοιμο. Ψήνετε στους 160°C για 40 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει και την κόψετε σε μερίδες, ρίχνετε το καυτό σιρόπι και το αφήνετε για ώρα. Θα αργήσει να το πιει αλλά μην ανησυχήσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.