Τραγανοί λουκουμάδες

Δευτέρα 26 Ιανουάριος 2015
619028f62a7c74779b5506d2741caa63.jpg

Υλικά 

  • 250 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 1 κύβος φρέσκιας μαγιάς (25γρ)
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ. μέλι
  • 1 φλυτζάνι περίπου χλιαρό νερό
  • Κανέλα, σουσάμι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση 

Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το μέλι και ρίχνουμε το χλιαρό νερό σιγά σιγά. Με ένα σύρμα χτυπάμε το μίγμα πολύ καλά να γίνει ένας χυλός. Εάν χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό, βάλτε με προσοχή. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Προσοχή! Το μίγμα θα φουσκώσει αρκετά, γι' αυτό φροντίστε να το έχετε σε μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια βρέξτε τα χέρια σας και γεμίστε ένα ποτήρι νερό. Βουτήξτε μέσα ένα μεγάλο κουτάλι σούπας και πάρτε ζύμη στα χέρια σας. Αφήστε να βγει ένα μικρό μπαλάκι από τη χούφτα ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη. Κάθε φορά βουτάμε το κουτάλι στο νερό για να μην κολλάνε οι λουκουμάδες. Ρίχνετε τα μπαλάκια στο καυτό λάδι και μόλις πάρουν χρώμα τα γυρίζετε. Το λάδι πρέπει να είναι άφθονο και να κολυμπούν οι λουκουμάδες. Βγάζοντας τους αφήνετε να σταθούν σε απορροφητικό χαρτί και περιχύνεται με μέλι και σουσάμι.