Κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού και μυρωδικά

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015
chicken1.jpg

Συστατικά:

  • Ένα φιλέτο κοτόπουλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
  • 1/3 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κρύο, ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

Προετοιμασία:

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο. Σε ένα τηγάνι βάζετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το κοτόπουλο, γυρνώντας το και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά. Ύστερα το μεταφέρετε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να κρατηθεί ζεστό. Προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρασί και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, μέχρι το υγρό έχει μειωθεί κατά το ήμισυ περίπου, 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε το θυμάρι και αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε έως ότου γίνει κρεμώδης η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.