Συστατικά:
- Ένα φιλέτο κοτόπουλο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/3 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας κρύο, ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Προετοιμασία:
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο. Σε ένα τηγάνι βάζετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το κοτόπουλο, γυρνώντας το και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά. Ύστερα το μεταφέρετε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να κρατηθεί ζεστό. Προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρασί και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, μέχρι το υγρό έχει μειωθεί κατά το ήμισυ περίπου, 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε το θυμάρι και αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε έως ότου γίνει κρεμώδης η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.