Ταρτάρ Σολομού

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015
dsc03153-Copy.jpg

Μία γρήγορη και δροσερή συνταγή δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Μερίδες: 10

Χρόνος Εκτέλεσης: 10'

Υλικά:

  • 150 γρ. σολομό φρέσκο χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • 50 γρ. καπνιστό σολομό
  • 20 γρ. κρεμμύδι κόκκινο ξερό ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. ψιλοκομμένα chives (σχοινόπρασο)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 10 κρακεράκια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το σολομό οριζόντια στη μέση και μετά κάθετα σε μικρά κυβάκια.

2. Ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.

3. Σερβίρουμε πάνω σε κρακεράκια ή κρουτόν.

 Πηγή: Άκης Πετρετζίκης «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις», εκδόσεις Ψυχογιός.