Παραδοσιακό φαγητό που συνήθως το φτιάχνουν στη βόρεια Ελλάδα. Πολύ εύκολο και νόστιμο, θέλει απλά λίγη υπομονή στο μαγείρεμα.
Υλικά
- 1 kg χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μερίδες
- 1 λάχανο χοντροκομμένο
- 2 πράσα χοντροκομμένα 5 εκ.
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 800 γρ. χλιαρό νερό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ.χυμό ντομάτας
- αλάτι-πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 6-7κσ.ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε τα σκόρδα. Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο, την κανέλα, τις δάφνες και το χυμό ντομάτας, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1-1:30 ώρα. Μόλις ετοιμαστεί ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το λάχανο και το μαϊντανό ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 30-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο λάδι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε ζεστό.
tsoulotip: το αλάτι και το πιπέρι το βάζουμε στο τέλος για να μη μας βγει αλμυρό η καφτερό αντίστοιχα το φαγητό μας. Το λάχανο μη σας φανεί πολύ όσο μαγειρεύεται, μαραίνετε.
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.