COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Νόστιμα σπιτικά τυροπιτάκια


13 Δεκεμβρίου 2016

1403241747-11.jpg

Υλικά:

500 γραμμάρια αλεύρι

5 αυγά

400 γραμμάρια φέτα

1 σκελίδα σκόρδο

400 γραμμάρια κίτρινο τυρί

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 φλιτζάνι σπορέλαιο

2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ ρίχνετε 3 αυγά και τα χτυπάτε. Ύστερα προσθέτετε το γιαούρτι, λίγο λάδι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Συνεχίζετε να χτυπάτε και ρίχνετε το γιαούρτι, μετά από λίγο το σπορέλαιο, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν η ζύμη αρχίζει να δένει την πλάθετε μέχρι να γίνει μαλακή. Εντωμεταξύ σε ένα άλλο μπολ θρυμματίζετε τη φέτα και το κίτρινο τυρί και προσθέτετε τα υπόλοιπα αυγά και ανακατεύετε τη γέμιση με ένα πιρούνι. Παίρνετε λίγο ζύμη την κάνετε μπάλα, την ανοίγετε με έναν πλάστη και βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση με τα τυριά και κλείνετε πατώντας με ένα πιρούνι τις άκρες. Βάζετε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 C για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.